Információk képzőszerveknek, szakoktatóknak

 

   A 24/2005 GKM rendelet változásairól     PÉNZÜGYI FOLYAMATOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK 

   GYAKORI KÉRDÉSEK KÉPZŐSZERVEK ÉS OKTATÓK RÉSZÉRE     OKTATÁSI SEGÉDLETEK

 

FRISS INFORMÁCIÓ (2023. DECEMBER 14.)

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy kedden és csütörtökön, esténként 21:00-tól 21:30-ig a KÖKÉNY rendszer tervezett karbantartása zajlik, amely időtartartam alatt a rendszer nem lesz elérhető.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Elérhető a vizsga nélküli GKI képzések ügyvitelének leírása >>

TOVÁBBIAK >> 

 

Tájékoztatjuk, hogy 2023. szeptember 4-én bevezetésre került a közlekedési képzési és vizsgáztatási folyamatok egységes és központosított kezelését, valamint a vizsgáztatás elektronikus lebonyolítását támogató komplex irányítási (informatikai) rendszer, azaz a KÖKÉNY. A rendszer egységes és integrált megoldásokkal váltja fel a jelenleg használatban lévő szakrendszereket.

Az új rendszernek köszönhetően a jogosítvány megszerzésének folyamata felgyorsul, átláthatóbbá és egységessé válik, hiszen

 • a digitális eszközökkel történő elektronikus ügyintézés során az adatok azonnal rögzíthetők és feldolgozhatók;
 • a vizsgára jelentkezés, valamint a vizsgadíjak befizetése elektronikus úton intézhető;
 • a szabad vizsgahelyek kiválaszthatósága leegyszerűsíti az időpontfoglalás folyamatát; 
 • az elektronikus dokumentum hitelesítést (AVDH) KAÜ azonosítással használó vizsgázók esetében is papírmentessé válik az ügyintézés.

A 2023. augusztus 24-én hatályba lépő új szabályok, valamint az ügyviteli, képzési és vizsgáztatási folyamatokat támogató informatikai rendszer megújítása számos változást hoz az iskolavezetők és a szakoktatók napi munkájába, de hatással lesz a tanulók, vizsgázók életére is. 

A KÖKÉNY rendszer a képzőszervi ügyintézést további külön rendszer használata nélkül teljeskörűen elérhetővé teszi, illetve a későbbiekben az interfésszel történő csatlakozás lehetősége is biztosított lesz.

A KÖKÉNY rendszer vonatkozásában részletes leírást a szeptember 21-éig, képzőszervek, szakoktatót részére e-mail-ben eljuttatott  e-learning tananyagokban találnak majd. Az oktatási segédanyagok időbeli és ismétlési korlátozás nélkül lesznek elérhetők. 

 

A KÖKÉNY rendszerre történő átállás ütemezése

A Vizsgaközpont ügyintézése 2023. augusztus 23-áig változatlan, azzal, hogy a közúti járművezetői vizsgákra vonatkozó vizsgajelentéseket augusztus 21-éig lehet benyújtani ezt követően az átállási időszak alatt új, kizárólag az átállási időszakra szóló ügyintézési és vizsgáztatási rend lép életbe!

A KÖKÉNY rendszerre való átállás tervezett időszaka: 2023. augusztus 24. – szeptember 6.

Ezen átállási időszak alatt

 • 2023. augusztus 24. és szeptember 1. között a 2023. augusztus 21-éig megszervezett és a Vizsgaközpont által visszaigazolt vizsgáztatási, illetve vizsgálati tevékenység zajlik, kivétel a közúti közlekedési szakember vizsgák vonatozásában a gépkezelői vizsgák esetében van, ahol ez a dátum augusztus 24. - szeptember 3.
 • 2023. szeptember 4. és szeptember 6. között a kategóriás, 2023. szeptember 4. és szeptember 7. között a szaktanfolyami vizsgáztatás szünetel;
 • 2023. augusztus 24. és szeptember 1. között az alábbi tevékenységek szünetelnek:
  • -> a vizsga-, utánképzés-, illetve vizsgálatszervezés, azaz a vizsga- és vizsgálati igények, jelentkezések fogadása és azok vizsgajegyzőkönyvbe, vizsgálati jegyzőkönyvbe állítása;
  • -> az ügyfélfogadás, valamint a képzőszervi és vizsgázói ügyintézés; 
  • -> a kategóriás, szaktanfolyami, pályaalkalmassági, valamint az utánképzéssel kapcsolatos okmányügyintézés (kiadás, csere, pótlás, érvénytelenítés);
  • -> a szakrendszerekhez való hozzáférés;
  • -> a külső adatszolgáltatás.

A 2023. augusztus 23-áig sikeres vizsgát tett ügyfelek részére az elektronikus vizsgaigazolás kiállításra és továbbításra kerül, a 2023. augusztus 24-én vagy ezt követően vizsgázó ügyfelek részére a vizsgaigazolás 2023. szeptember 4-én kerül kiállításra

Az augusztus 24. - szeptember 1. között zajló kategóriás vizsgák vizsgadíjai a vizsgajelentéssel egyidejűleg kerüljenek rendezésre, kérjük, vegye figyelebe, hogy a 2023. augusztus 21-ét követően elutalt, fenti időszak vizsgáira vonatkozó vizsgadíjak összege visszautalásra kerül a képzőszervek részére.

A Vizsgaközpont felé irányuló általános megkereséseket a Call Center a +36-1-510-0101-es telefonszámon keresztül tudja megválaszolni. Az átállás időszakában, a rendszerrel kapcsolatban a KÖKÉNY Call Center telefonszámán érdeklődhet: +36-1-999-7499.

A KÖKÉNY rendszer a képzőszervek általi ügyintézés céljából 2023. szeptember 4-én nyílt meg, elérhetősége: https://ekapu.kavk.hu

Az első kategóriás vizsganap tervezett dátuma a szeptember 4-től benyújtható új vizsgaigények függvényében 2023. szeptember 7. (GKI vizsga esetében szeptember 8., minden további szaktanfolyami vizsga esetében szeptember 12.)

A vizsgáztatással és a vizsgaszervezéssel kapcsolatos további információkról a későbbiek során adunk tájékoztatást, kérjük, rendszeresen látogasson vissza weboldaunkra!