KÖKÉNY

2023. DECEMBER 14-EI INFORMÁCIÓ

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy kedden és csütörtökön, esténként 21:00-tól 21:30-ig a KÖKÉNY rendszer tervezett karbantartása zajlik, amely időtartartam alatt a rendszer nem lesz elérhető.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Elérhető a vizsga nélküli GKI képzések ügyvitelének leírása >>

 

A közigazgatási és hatósági folyamatok ügyfélbarát korszerűsítésének fő útja a digitalizáció; az ügyintézés elektronikus útra terelése kényelmesebbé, gyorsabbá, egyszerűbbé teszi az ügyintézést, csökkenti az adminisztrációs terheket. Ennek szellemében a közlekedési vizsgáztatásban 2023. szeptember 4-étől új, egységes és központosított elektronikus rendszer működik, a KÖKÉNY. A fejlesztés teljes egészében az Európai Unió vissza nem térítendő 1,635 milliárd forint támogatásával valósult meg a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciumában; a KEVIFEL projekt részeként, amelynek projektgazdája az Építési és Közlekedési Minisztérium.

A teljes körű elektronikus ügyintézés egyszerűsíti a jogosítvány megszerzésének folyamatát; a gépjárművezetői vizsgára jelentkezés ügyfélkapun keresztül indítható el az autósiskolák megjelölésével, a képzőszerveken keresztül a vizsga helyszínét, időpontját is ki lehet választani, illetve lehetővé vált az elektronikus fizetés is.

A KÖKÉNY segítségével a vizsgabiztosok a gyakorlati vizsgán tableten rögzítik a vizsgafeladatok teljesítését, azonnal megtörténik a kiértékelés és a vizsgáztatás korábbi, papíralapú dokumentumai is közvetlenül az online központi rendszerbe töltődnek fel.

Ha iskolaként, oktatóként intézi ügyeit, bővebb információkért kattintson az oldal tetején található képzőszervi felületre!
Ha tanulóként intézi ügyeit, bővebb információkért kattintson az oldal tetején található tanulói felületre!