Sajtómegjelenések

[FÜRED TV]

Szezonális hajós ügyfélszolgálat Füreden

2022. május 2.

Új hajós ügyfélszolgálati iroda nyílik Füreden. A Balatonfüredi Yach Club területén lévő irodában keddenként lehetőség nyílik az okmányokkal kapcsolatos személyes ügyintézésre. A balatoni helyszín azért is fontos, mivel ez évben mindenkinek le kell cserélnie a papír alapú hajózási okmányait.

További részletek >>

 

[BCOOL]

Az agresszív viselkedés az utakon egyáltalán nem menő

2021. október 8.

A biztonság egy általánosan elismert fogalom, de valójában egy látens igény: amíg nem veszítjük el, addig nem is tudjuk, hogy valójában mennyire fontos. Pedig mindannyiunk élete és testi épsége múlik rajta. Igaz ez a közlekedés biztonságára is, ezért nem mindegy, hogyan viselkedünk az utakon – például vezetés közben.

További részletek >>

 

[ALAPJÁRAT]

Beindult a jogsigyár: ennyien akartak már idén volán mögé ülni

2021. szeptember 24.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. munkatársai az idei év első nyolc hónapjában közel 560 ezer közlekedési vizsga, vizsgálat és utánképzés lebonyolításában vettek részt. A vizsgáztatást csak rövidebb időre akasztotta meg a járványhelyzet tavasszal, ennek is köszönhető, hogy az első nyolc havi adat 13 százalékkal múlja felül 2020 azonos időszakának mutatóját.

További részletek >>

 

[PÉNZCENTRUM]

Beindult a jogsigyár: ennyien akartak már idén volán mögé ülni

2021. szeptember 24.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. munkatársai januártól augusztusig közel 560 ezer közlekedési vizsga, vizsgálat és utánképzés lebonyolításában vettek részt. A vizsgáztatást idén tavasszal rövidebb időre kellett csak felfüggeszteni a járványhelyzet miatt, ennek is köszönhető, hogy az első nyolc havi adat 13 százalékkal múlja felül 2020 azonos időszakának mutatóját.

További részletek >>

 

ORIGO]

Nagy változás jön a közlekedési vizsgáztatásban Magyarországon

2021. június 21.

A teljes körű elektronikus ügyintézés egyszerűsíti a jogosítvány megszerzésének menetét is, a jövőben a gépjárművezetői vizsgára jelentkezést ügyfélkapun keresztül indíthatják el, ahol az autósiskolát, a vizsga helyszínét, időpontját is ki lehet majd választani.

További részletek >>

 

[PORTFOLIO]

Digitalizálják a közlekedési vizsgáztatást Magyarországon

2021. június 21.

A közlekedési vizsgáztatásban 2022 tavaszától egységes és központosított elektronikus rendszer működik majd - jelentette be Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. Egy másik projektben megvalósuló fejlesztéssel a vizsgázók mindenütt egységesen magas színvonalú informatikai eszközöket használhatnak az elméleti vizsgákon; a Közlekedési és Alkalmassági Vizsgaközpont (KAV) minden telephelyén megújítja eszközparkját 2021 végéig.

További részletek >>

 

[TELEX]

Előzés kereszteződésben: szabályos vagy sem?

2021. június 5.

„lyen helyzetekben az elsőbbség definíciója kissé más értelmet nyer, hiszen itt nem a klasszikus értelemben vett elsőbbséget kell érteni, hanem azt, hogy a balra bekanyarodni szándékozó nem kezdheti meg a balra bekanyarodást – vagy a már megkezdett bekanyarodást meg kell szakítania – ha a járművét előzik” – mondta Dobrocsi Endre, a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. felügyeleti és módszertani igazgatója.

További részletek >>

 

[ORIGO]

A hivatásos járművezetői vizsgák is megkezdődnek

2021. május 25.

A tízezret közelíti a vizsgaszervezési tevékenység május 11-i újraindulása óta országszerte valamilyen kategóriában közlekedési vizsgát tevők száma. Bár a résztvevők csak korlátozott számban jelenhetnek meg a helyszíneken, a veszélyhelyzet előtti időszakhoz képest nem nőtt a jelentkezést követő várakozási idő - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

További részletek >>

 

[MAGYAR NEMZET]

Budapesten is újraindulnak a közlekedési vizsgák

2021. május 18.

Az ország minden részében újraindulnak a közlekedési vizsgák és utánképzések, miután május 18-tól Budapesten is lehetővé válik a közlekedési vizsgák szervezése. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat – ismertette az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

További részletek >>

 

[HÍR TV]

Pest megyében is újraindulnak a közlekedési vizsgák

2021. május 15.

A járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezésekhez igazodva jövő héttől Pest megyében is szervezhetőek közlekedési vizsgák, az időpontokat a jelentkezések függvényében hirdetik majd ki - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

További részletek >>

 

[PÉNZCENTRUM]

Fontos változás a jogosítványoknál: videón az új vizsgakövetelmények

2021. május 15.

A motorkerékpárosok közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium korszerűsítette képzési és vizsgakövetelményeiket. Talmácsi Gábor, a MotoGP-sorozat világbajnoka kamera előtt teljesített néhány gyakorlati vizsgafeladatot. Az elkészült videóban Schanda Tamás elmondja, annak érdekében változtattak, hogy a friss motorosok jobban tudjanak vigyázni magukra és másokra is a közutakon.

További részletek >>

 

[VILÁGGAZDASÁG]

Több mint 400 résztvevővel indultak újra vidéken a közlekedési vizsgák

2020. május 11.

Húsz vidéki helyszínen, közel 100 gyakorlati vizsgázó részvételével indultak újra a közlekedési vizsgák május 11-én. A leendő járművezetők szigorú óvintézkedések mellett, csökkentett létszámban, kizárólag védőfelszerelésben adhattak számot felkészültségükről.

További részletek >>

 

[ORIGO]

Minisztériumi külön engedéllyel esett át alkalmassági vizsgálaton öt mentőjelölt

2020. április 23.

Öt leendfő mentőgépkocsi-vezető számára szerdán - a megfelelő óvintézkedések mellett - rendkívüli közlekedéspszichológiai pályaalkalmassági vizsgálatot tartottak a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. budapesti központjában. 

További részletek >>