Szezonális hajós ügyfélszolgálat nyílt a Balaton északi partján

2022. május 01. vasárnap

Május 1. és szeptember 30. között várja ügyfeleit a Vizsgaközpont új hajós ügyfélszolgálati irodája Balatonfüreden. A helyszín megnyitásával a hajózási szezonban a déli part mellett a Balaton északi partján is lehetőség nyílik a képesítésekkel, vizsgákkal és képesítő okmányokkal, valamint a hajós és tengerész szolgálati könyvekkel kapcsolatos ügyintézésre.

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. szakmai tevékenysége az összes közlekedési ágazatra, a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területre is kiterjed. Az ország valamennyi megyéjében kirendeltséggel és ügyfélszolgálattal rendelkezik, szolgáltatásaival évente közel 400 ezer ügyfelet szolgál ki gördülékenyen és magas színvonalon.

A társaság valamennyi közlekedési ágazatban, így a hajózás területén is folyamatosan fejleszti ügyintézési folyamatait és a kapcsolódó infrastruktúrát. Hajós ügyfelei jelenleg 6 állandó helyszínen intézhetik ügyeiket. Budapesten, Mohácson és Siófokon klasszikus hajózási kirendeltség működik, ahol a Vizsgaközpont hatáskörébe tartozó valamennyi hajózási ügy intézhető. Szegeden, Miskolcon és Győrben a közutas ügyfélszolgálatokon érhetők el hajós ügyintézési lehetőségek. Ez utóbbi helyszíneken belvízi kedvtelési célú vizsgák letételére és a kapcsolódó okmányok ügyintézésére van mód.

A Vizsgaközpont legújabb, a Balaton egyik nagy múltra visszatekintő hajózási központjában nyíló ügyfélszolgálati irodájának a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) biztosít helyszínt (Zákonyi Ferenc u. 2.), amely mind közútról, mind a víz felől könnyen megközelíthető az ügyfelek számára. Ezzel a fejlesztéssel a siófoki állandó kirendeltség mellett a hajózási szezonban, vagyis május 1. és szeptember 30. között a tó északi partján is intézhető a hajós képesítő okmányok igénylése, cseréje és pótlása, valamint leadhatók a belvízi szolgálati célú, belvízi hivatásos és tengerész vizsgákra való jelentkezések. Ezen felül a hajós szolgálati könyvekkel (HSZK) és tengerész szolgálati könyvekkel (TSZK) kapcsolatos ügyek elintézésére is lehetőség nyílik. Az ügyfélszolgálat a jelzett időszakban keddenként 10 és 14 óra között tart nyitva.

Hatályukat vesztik a korábbi kedvtelési célú okmányok

A Vizsgaközpont 2021-ben megközelítőleg 1800 vizsgaeseményen mintegy 17 800 hajós vizsgát bonyolított le és 7500 okmányt állított ki, ezek közül 6500 a kedvtelési kategóriába tartozott. Az ezzel kapcsolatos igénylések száma az elkövetkezendő időszakban valószínűleg emelkedni fog, mivel a belvízi és a tengeri papír alapú kedvtelési célú képesítő okmányok is hatályukat vesztik 2022. december 31. napjával. Ezen időpont után már csak a kártya formátumú képesítő okmánnyal lehet igazolni a kedvtelési célú kishajóvezetői jogosultságot.

A belvízi hajós képesítések megszerzési folyamatában bekövetkezett változásokról itt írtunk részletesen.

A Füred TV riportja az ügyfélszolgálat megnyitójáról

 

Az új hajós ügyfélszolgálat fontosabb adatai

  • Cím: Balatonfüredi Yacht Club (BYC), 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.
  • Nyitvatartás: Kedd: 10:00 - 14:00
  • Telefonszám: +36-1-510-0201
  • E-mail: hajozas@kavk.hu
  • Számlaszám: OTP Bank 11711003-21463062

Az intézhető ügyek típusai

  • Belvízi kedvtelési célú, hivatásos és szolgálati célú, valamint tengeri képesítő okmányokkal kapcsolatos ügyek (igénylés, csere, pótlás, egészségügyi alkalmasság hosszabbítás)
  • Vizsga jelentkezés leadása, belvízi szolgálati célú, belvízi hivatásos és tengerész vizsgára
  • Hajós szolgálati könyv (HSZK) kiállítása, cseréje, pótlása és a szolgálati könyvvel kapcsolatos egyéb ügyek (út-, idő igazolás, képesítés bevezetés stb.)
  • Tengerész szolgálati könyv (TSZK) kiállítása, cseréje, pótlása és a szolgálati könyvvel kapcsolatos egyéb ügyek (út-, idő igazolás, képesítés bevezetés stb.

Ezen az ügyfélszolgálatunkon a befizetési kötelezettséget utalási bizonylattal lehet igazolni.

ITT A VADBALESETEK IDŐSZAKA

Címke: KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG,

Július második felében megkezdődött az őzek párzási időszaka, ami azt jelenti, hogy az állatok gyakran megjelennek utak mellett és az utakon is, leginkább az erdős, cserjés területeken. Az augusztus közepéig tartó időszakban fokozottan kell számítani a vadveszéllyel jelzett útszakaszokon az...

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

Címke: NYITVATARTÁS,

A 2024. augusztus 17-18-19-20-ai négynapos ünnepi hétvégére való tekintettel a Vizsgaközpont augusztus 2-án pénteken és 3-án szombaton a megszokottól eltérő nyitvatartási rend szerint várja ügyfeleit és szakmai partnereit: A közúti ügyfélszolgálatok augusztus 2-án (pénteken)...

EMELKEDNEK A KÖZLEKEDÉSI BÍRSÁGOK

Címke: KÖZÚT,

Augusztustól módosul a közlekedési szabálysértések esetén kiszabható pénzbírságok és helyszíni bírságok kötelező mértéke, amelynek részletei a Magyar Közlöny 2024. évi 74. számában olvashatók. A korábbi 13 ezer forint helyett 26 ezer forint lesz a helyszíni bírság azoknak, akiket...

ÚJ TANTERVI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK C és CE KOMBINÁLT KATEGÓRIÁS TANFOLYAMOKHOZ

Címke: KÖZÚT, ÉKM

Elérhető az Építési és Közlekedési Minisztérium által  a „C” kategória és „CE” kombinált kategória párhuzamos megszerzését célzó járművezető-képző tanfolyamok számára készített...