Szezonális hajós ügyfélszolgálat nyílt a Balaton északi partján

2022. május 01. vasárnap

Május 1. és szeptember 30. között várja ügyfeleit a Vizsgaközpont új hajós ügyfélszolgálati irodája Balatonfüreden. A helyszín megnyitásával a hajózási szezonban a déli part mellett a Balaton északi partján is lehetőség nyílik a képesítésekkel, vizsgákkal és képesítő okmányokkal, valamint a hajós és tengerész szolgálati könyvekkel kapcsolatos ügyintézésre.

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. szakmai tevékenysége az összes közlekedési ágazatra, a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területre is kiterjed. Az ország valamennyi megyéjében kirendeltséggel és ügyfélszolgálattal rendelkezik, szolgáltatásaival évente közel 400 ezer ügyfelet szolgál ki gördülékenyen és magas színvonalon.

A társaság valamennyi közlekedési ágazatban, így a hajózás területén is folyamatosan fejleszti ügyintézési folyamatait és a kapcsolódó infrastruktúrát. Hajós ügyfelei jelenleg 6 állandó helyszínen intézhetik ügyeiket. Budapesten, Mohácson és Siófokon klasszikus hajózási kirendeltség működik, ahol a Vizsgaközpont hatáskörébe tartozó valamennyi hajózási ügy intézhető. Szegeden, Miskolcon és Győrben a közutas ügyfélszolgálatokon érhetők el hajós ügyintézési lehetőségek. Ez utóbbi helyszíneken belvízi kedvtelési célú vizsgák letételére és a kapcsolódó okmányok ügyintézésére van mód.

A Vizsgaközpont legújabb, a Balaton egyik nagy múltra visszatekintő hajózási központjában nyíló ügyfélszolgálati irodájának a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) biztosít helyszínt (Zákonyi Ferenc u. 2.), amely mind közútról, mind a víz felől könnyen megközelíthető az ügyfelek számára. Ezzel a fejlesztéssel a siófoki állandó kirendeltség mellett a hajózási szezonban, vagyis május 1. és szeptember 30. között a tó északi partján is intézhető a hajós képesítő okmányok igénylése, cseréje és pótlása, valamint leadhatók a belvízi szolgálati célú, belvízi hivatásos és tengerész vizsgákra való jelentkezések. Ezen felül a hajós szolgálati könyvekkel (HSZK) és tengerész szolgálati könyvekkel (TSZK) kapcsolatos ügyek elintézésére is lehetőség nyílik. Az ügyfélszolgálat a jelzett időszakban keddenként 10 és 14 óra között tart nyitva.

Hatályukat vesztik a korábbi kedvtelési célú okmányok

A Vizsgaközpont 2021-ben megközelítőleg 1800 vizsgaeseményen mintegy 17 800 hajós vizsgát bonyolított le és 7500 okmányt állított ki, ezek közül 6500 a kedvtelési kategóriába tartozott. Az ezzel kapcsolatos igénylések száma az elkövetkezendő időszakban valószínűleg emelkedni fog, mivel a belvízi és a tengeri papír alapú kedvtelési célú képesítő okmányok is hatályukat vesztik 2022. december 31. napjával. Ezen időpont után már csak a kártya formátumú képesítő okmánnyal lehet igazolni a kedvtelési célú kishajóvezetői jogosultságot.

A belvízi hajós képesítések megszerzési folyamatában bekövetkezett változásokról itt írtunk részletesen.

A Füred TV riportja az ügyfélszolgálat megnyitójáról

 

Az új hajós ügyfélszolgálat fontosabb adatai

  • Cím: Balatonfüredi Yacht Club (BYC), 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.
  • Nyitvatartás: Kedd: 10:00 - 14:00
  • Telefonszám: +36-1-510-0201
  • E-mail: hajozas@kavk.hu
  • Számlaszám: OTP Bank 11711003-21463062

Az intézhető ügyek típusai

  • Belvízi kedvtelési célú, hivatásos és szolgálati célú, valamint tengeri képesítő okmányokkal kapcsolatos ügyek (igénylés, csere, pótlás, egészségügyi alkalmasság hosszabbítás)
  • Vizsga jelentkezés leadása, belvízi szolgálati célú, belvízi hivatásos és tengerész vizsgára
  • Hajós szolgálati könyv (HSZK) kiállítása, cseréje, pótlása és a szolgálati könyvvel kapcsolatos egyéb ügyek (út-, idő igazolás, képesítés bevezetés stb.)
  • Tengerész szolgálati könyv (TSZK) kiállítása, cseréje, pótlása és a szolgálati könyvvel kapcsolatos egyéb ügyek (út-, idő igazolás, képesítés bevezetés stb.

Ezen az ügyfélszolgálatunkon a befizetési kötelezettséget utalási bizonylattal lehet igazolni.

IDÉN IS VÁRJUK HAJÓS ÜGYFELEINKET SZEZONÁLIS ÜGYFÉLSZOLGÁLATAINKON!

Címke: HAJÓZÁS,

Májusban megnyitja kapuit szezonális hajós ügyfélszolgálatunk Balatonfüreden és Kiskörén!  Kollégáink a hajózási szezonban, keddenként 10 és 14 óra között, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC)...

MA ESTE RÖVID IDEIG A KÖKÉNY RENDSZER NEM LESZ ELÉRHETŐ

Címke: KÖKÉNY,

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy április 5-én, pénteken 21:00 és 21:30 között a KÖKÉNY rendszer tervezett karbantartása zajlik, amely időtartartam alatt a rendszer nem lesz...

VASÚTI VIZSGABIZTOSI FELKÉSZÍTŐ - 2024

Címke: VASÚT,

A vasúti vizsgabiztos jelölteknek a vizsgabiztosi névjegyzékbe történő felvételi kérelem beadását megelőzően a Vasúti Vizsgabiztosi és Ellenőrzési Osztály által szervezett, a vizsga lebonyolításának módjáról szóló, két napos felkészítőn kell részt venniük. Első...

ÁTMENETI SZÜNET A VASÚTI ÜGYFÉLFOGADÁSBAN

Címke: VASÚT,

2024. március 26-án 11:00 után az ügyfélfogadás szünetel a Vasúti Vizsgaközpontban (az érintett helyszín: 1033 Budapest, Polgár utca 8-10.). A Vasúti Vizsgaközpont ügyfélszolgálatának félfogadási ideje az alábbi oldalon érhető el: https://vizsgakozpont.hu/vasut/elerhetosegek ...