Kedvtelési célú hajósok okmányai (belvízi, tengeri)

A nemzetközi kedvtelési célú okmány (mely a belvízi és a IV. osztályú tengeri (3 tmf.) képesítéseket tartalmazza) a Vizsgaközpont budapesti, siófoki, balatonfüredi, mohácsi, szegedi, miskolci és győri ügyfélszolgálatán is megigényelhető.

A tengeri kedvtelési célú okmány (mely a III., II., I. osztályú (12 tmf., 200 tmf., korlátlan) képesítéseket tartalmazza) csak a Vizsgaközpont budapesti, siófoki, mohácsi ügyfélszolgálatán igényelhető meg.

Az ügyintézéshez személyesen kell megjelenni a következőkkel:

  • személyazonosításra alkalmas okmány,
  • 3,5 x 4,5 cm-es színes igazolványkép,
  • eredeti orvosi alkalmassági igazolás,
  • okmánycsere esetén az előző okmány.

Az okmány kiállítása díjköteles, az eljárási díj ITT  érhető el.

Az I. és II. osztályú tengeri kedvtelési célú okmány igényléséhez a tengerész-orvosi vizsgálatokra jogosult orvos által kiállított, egészségi alkalmasságot bizonyító igazolás bemutatása szükséges.

A III. és IV. osztályú tengeri kedvtelési célú okmány igényléséhez a tengerész-orvosi vizsgálatokra jogosult orvos vagy a gépjármű-vezetői egészségi alkalmasság vizsgálatára jogosult orvos által kiállított, egészségi alkalmasságot bizonyító igazolás bemutatása szükséges.

A belvízi kedvtelési célú okmány kiállításához a gépjármű-vezetői egészségi alkalmasság vizsgálatára jogosult orvos által kiállított, egészségi alkalmasságot bizonyító igazolás bemutatása szükséges.

A belvízi kedvtelési célú vízijármű vezetésére, valamint III. és IV. osztályú tengeri kedvtelési célú kishajó vezetésére vonatkozó egészségügyi alkalmassági igazolás mintája ITT érhető el.

Alábbi adatlap előzetes kitöltésével az ügyintézési idő csökkenthető:
Adatlap nemzetközi kedvtelési célú kishajó vezetői okmány kiadásához, cseréjéhez vagy pótlásához >>

Az ügyintézési helyszínek listája IDE kattintva érhető el.

BANKI UTALÁSI TÁJÉKOZTATÓ