Pest megyében is újraindulnak a közlekedési vizsgák

2020. május 15. péntek

A járványügyi vészhelyzeti rendelkezésekhez igazodva jövő héttől Pest megyében is lehetőség nyílik közlekedési vizsgák szervezésére. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat.

A Minisztérium 2020. május 6-án hozott döntése értelmében Budapest és Pest megye kivételével már a hét elején újraindulhattak a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák és utánképzések.

Hétfőtől csütörtökig a különböző kategóriákban összesen közel 2500 vizsgázó adott számot felkészültségéről, ezen belül a legtöbb jelentkezőt felvonultató „B” kategóriában mintegy 1300 fő tett le elméleti (1000) vagy gyakorlati (300) vizsgát. Összességében elmondható, hogy az ezen a héten sikeres vizsgát tevők aránya valamennyi kategóriában meghaladta a vizsgáztatási tevékenység felfüggesztése előtti időszak átlagát. Ez a mutató a közlekedési alapismeretekből vizsgázók esetén 66 %-ról 70 %-ra, a forgalmi vizsgát tevők esetén 56 %-ról 66 %-ra javult. A vizsgák minden esetben fennakadások nélkül zajlottak, a résztvevők fegyelmezetten követték a biztonsági előírásokat.

A korlátozó intézkedések most csütörtökön bejelentett feloldásával összhangban a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. Pest megye területén is haladéktalanul megkezdte a közúti járművezetői és közúti közlekedési szakemberek vizsgáinak szervezését. A társaság ezzel párhuzamosan megnyitotta Vácott, Pomázon, Szigetszentmiklóson és Cegléden található ügyfélszolgálati irodáit.

A Vizsgaközpont kollégái már a mai naptól fogadják az autósiskolák részéről érkező vizsgajelentéseket. A vizsgák a jelentkezések függvényében várhatóan a jövő hét első felében kezdődhetnek meg.

Az egyes helyszíneken továbbra is csak azok vizsgázhatnak, akik életvitelszerűen az adott területen (településen, megyében) élnek, vagyis a budapesti lakosok ebből a célból még mindig nem utazhatnak az ország másik részébe. A Vizsgaközpont ezt követően is csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés - maszk és kesztyű - viselése. A társaság a veszélyhelyzetre tekintettel, a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében rugalmasan kezeli az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosít új időpontot.

MA ESTE RÖVID IDEIG A KÖKÉNY RENDSZER NEM LESZ ELÉRHETŐ

Címke: KÖKÉNY,

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy április 5-én, pénteken 21:00 és 21:30 között a KÖKÉNY rendszer tervezett karbantartása zajlik, amely időtartartam alatt a rendszer nem lesz...

VASÚTI VIZSGABIZTOSI FELKÉSZÍTŐ - 2024

Címke: VASÚT,

A vasúti vizsgabiztos jelölteknek a vizsgabiztosi névjegyzékbe történő felvételi kérelem beadását megelőzően a Vasúti Vizsgabiztosi és Ellenőrzési Osztály által szervezett, a vizsga lebonyolításának módjáról szóló, két napos felkészítőn kell részt venniük. Első...

ÁTMENETI SZÜNET A VASÚTI ÜGYFÉLFOGADÁSBAN

Címke: VASÚT,

2024. március 26-án 11:00 után az ügyfélfogadás szünetel a Vasúti Vizsgaközpontban (az érintett helyszín: 1033 Budapest, Polgár utca 8-10.). A Vasúti Vizsgaközpont ügyfélszolgálatának félfogadási ideje az alábbi oldalon érhető el: https://vizsgakozpont.hu/vasut/elerhetosegek ...

Tájékoztató egyes vasúti időszakos vizsgák módszertanának változásáról

Címke: VASÚT,

2024. május 2-ától az alábbiakban felsorolt vasúti időszakos vizsgák számítógépes tesztvizsga formájában valósulnak meg: Nem járművezető infrastruktúra vizsgák, a következő...