Az utánképzési programok elvégzésének nehézségei

2022. december 04. vasárnap

Cikkünkben az I. és a II. utánképzési programok célját, menetét, tartalmát, elvégzésük buktatóit és vizsgakövetelményeit foglaltuk össze a Vizsgaközpont szakértőinek segítségével.

Mindenekelőtt tisztázni kell, hogy a feltáró foglalkozás eredményétől függően a Vizsgaközpont az utánképzésre kötelezett számára azt a programot jelöli ki, amely a feltárt hiányosságok megszüntetésére a legmegfelelőbb. Az utánképzésre kötelezés alapjául szolgáló cselekmény (cselekmények), valamint a feltárás eredményeinek összevetése és elemzése után a feltáró csoport az utánképzési programok közül arra irányítja a kötelezettet, amely a domináns probléma megoldását várhatóan leghatékonyabban szolgálja.

Az I. program a közlekedési képzettség hiányosságainak megszüntetésére irányuló elméleti foglalkozás, amelyet 6 órában kell megtartani. 

Az első csapda többek között itt van. Hat órában ugyanis nem lehet a közlekedési alapismereteket (közismert nevén a KRESZ-t) teljességgel ismertetni, megtanítani. Elhihetjük magunkról, hogy tudjuk a tananyagot, hiszen évek óta közlekedünk, de ez koránt sincs így. Remekül el tudunk autózni minimális ismeretekkel, mint például az állj, az elsőbbségadás vagy az egyéb áthaladási sorrendet szabályzó tudással, de a vizsgán nem csak erre kérdeznek rá. Kíváncsiak lehetnek esetleg, hogy

  • a személyautó tetőcsomagtartójáról előre-hátra, jobbra-balra milyen mértékben lóghat ki a rakomány,
  • miként kell közlekedni a lakó-pihenő övezetben,
  • milyen szabályok vonatkoznak a parkolásra,
  • ismerjük-e azokat az előírásokat is, amelyeket nem kell nap mint nap alkalmazni. 

Nem szabad elfelejteni, hogy nem most tanultuk a KRESZ-t, ismereteink az elméleti és forgalmi vizsga óta óhatatlanul is kopnak. Nem szégyen egy autósiskola segítségét kérni a felkészüléshez, még ha ezért pénzt is kell kiadni, hiszen a sorozatos bukás jóval többe kerül. 

A program elvégzése utáni vizsgán „B” és motoros kategóriák esetén 55 kérdésre kell válaszolni. Az elérhető pontszám 75, a megfelelési ponthatár 65. Ez nem azt jelenti, hogy tíz kérdést elronthatunk, mivel vannak súlyozott ábrás feladatok is.

Egy pótvizsgáért jelenleg 5750 forintot fizetünk, és sajnos sokaknak többször is a zsebébe kell nyúlnia a siker érdekében. Ennél a programnál nincs meghatározva, hogy hányszor lehet próbálkozni, de mint látjuk, a sok sikertelen próbálkozás jelentősen meg tudja terhelni pénztárcánkat. Az otthoni felkészülésnek, tanulásnak nagy jelentősége van.

Nézzük a másik vizsgával összefüggő II. utánképzési programot. Ez a közlekedési képzettség, kultúra és magatartás hiányosságainak, hibáinak megszüntetését célzó járművezetési gyakorlati foglalkozás.

Az alapproblémát itt az okozza, hogyha régen ültünk a volán mögött, régen vizsgáztunk, nem ismerhetjük a jelenlegi vizsgáztatási követelményeket. Ebben segít a szakoktatói képesítéssel rendelkező foglalkozásvezető. A cél az, hogy a programon résztvevők visszarázódjanak a gépjárművezetés rejtelmeibe, és levetkőzzék a régebben felvett rossz szokásokat, beidegződéseket. Van, aki úgy gondolja, hogy mindent jól csinál, és a mellette ülő oktató csak azért szól rá percenként, mert unatkozik. Nem, nem azért, hanem mert segíteni szeretne. Érdemes megfogadni a tanácsait. Ő azt szeretné, ha sikeres vizsgát tennénk, és minél hamarabb visszakapnánk a vezetői engedélyünket, azaz általánosságban használt szóval a jogosítványunkat. A kötelezően elvégzendő óraszám 7, a vizsga ezután következhet. 

Nem biztos, hogy ez mindenki számára elegendő. Sajnos a készségek a gyakorlás hiányában jelentősen csökkennek, amit esetlegesen észre sem veszünk, vagy nem akarunk tudomást venni róla. 

A feltárás előtt a kötelezetteknek nincs lehetőségük (a jogszabályok szerint) arra, hogy gyakoroljanak, pedig a jogosítványukat sok esetben már jó ideje bevonták. Lehet, hogy az előírt gyakorlás kevés lesz, de ezt pótórák vételével tudják orvosolni. A legnagyobb hiba az, ha önálló gyakorlásba kezdenek, hiszen a jogosítvány nélküli vezetés bűncselekménynek minősül és akár börtönbüntetéssel is járhat.

Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy ennél a programnál korlátozva van a lehetőségek száma. Az ötödik sikertelen forgalmi vizsgát követően a kötelezett akkor folytathatja az utánképzést, ha a rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálaton „járművezetésre pszichológiailag alkalmas minősítést” kap. A vizsgálat hiánya további időveszteséget okoz.

ITT A VADBALESETEK IDŐSZAKA

Címke: KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG,

Július második felében megkezdődött az őzek párzási időszaka, ami azt jelenti, hogy az állatok gyakran megjelennek utak mellett és az utakon is, leginkább az erdős, cserjés területeken. Az augusztus közepéig tartó időszakban fokozottan kell számítani a vadveszéllyel jelzett útszakaszokon az...

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

Címke: NYITVATARTÁS,

A 2024. augusztus 17-18-19-20-ai négynapos ünnepi hétvégére való tekintettel a Vizsgaközpont augusztus 2-án pénteken és 3-án szombaton a megszokottól eltérő nyitvatartási rend szerint várja ügyfeleit és szakmai partnereit: A közúti ügyfélszolgálatok augusztus 2-án (pénteken)...

EMELKEDNEK A KÖZLEKEDÉSI BÍRSÁGOK

Címke: KÖZÚT,

Augusztustól módosul a közlekedési szabálysértések esetén kiszabható pénzbírságok és helyszíni bírságok kötelező mértéke, amelynek részletei a Magyar Közlöny 2024. évi 74. számában olvashatók. A korábbi 13 ezer forint helyett 26 ezer forint lesz a helyszíni bírság azoknak, akiket...

ÚJ TANTERVI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK C és CE KOMBINÁLT KATEGÓRIÁS TANFOLYAMOKHOZ

Címke: KÖZÚT, ÉKM

Elérhető az Építési és Közlekedési Minisztérium által  a „C” kategória és „CE” kombinált kategória párhuzamos megszerzését célzó járművezető-képző tanfolyamok számára készített...